Fotoblog: woorden over beelden

Een plaatje mag dan meer zeggen dan duizend woorden, dit fotoblog verbindt woorden met plaatjes. 

Zijn de foto’s niet goed genoeg of doen de woorden de plaatjes geen recht?

Klik dan op het pennetje onderaan, dat naar de reactiepagina leidt. Dat is de plaats voor kritiek, reacties en bijval.

Tegen beter weten in

“De mist in” – foto’s uit de oktobertuin

(Sony A7rII met Vivitar 135mm 2.8 “close focus” lens, ISO 800-1200, f/6.3-10, 1/80e tot 1/320e seconde)

 

Als het tijd wordt om de tuin winterklaar te maken zou je verwachten dat de bewoners van die tuin dat in de gaten hebben. Niets is minder waar. Wat hier de “ottobrate” heet, warme dagen in oktober, is voor veel bloeiers aanleiding om nog even lekker los te gaan. 

 

Met wisselend succes overigens. De nachtschade kan zich nog zo stoer houden, de dunne bloemblaadjes heben al gauw pittig te lijden van de koude en vochtige nachten. Wat dat betreft brengen de roze rozen het er beter van af. Zodra de stugge bloembladen zich volledig ontvouwd hebben, is er weinig verschil te merken tussen een zomerrozeroos en een oktoberrozoroos- of het zou moeten zijn dat ze nog sterker geuren. Een fink vewrschil met de witte en de zwart-rode rozen, die duidelijk laten weten dat de zomer voorbij is. De witte worden onmidellijk fledderig, de zwarte krijgen een wat bevroren aanzien.  

 

 

 

 

 

 

Laatst verschenen