Schrijven
(blog over van alles en nog wat)

Wie schrijft die blijft

Ontelbaar de uitdrukkingen over de waarde van het woord – allemaal uit de tijd dat “papier geduldig was”. Maar de mediarevolutie van de afgelopen halve eeuw heeft niet alleen gezorgd voor “ontlezing” maar ook voor “ontschrijving”. In de plaats van het verhaal kwamen de soundbites, het traditionele schrijven en schrappen werd kopieren en plakken.

Tegen beter weten in niettemin dit blog. Omdat een betoog meer is dan een oprisping op Twitter, en stijl en inhoud niet zonder elkaar kunnen. Goed geschreven is goed gedacht, maar het omgekeerde is niet per se waar. Notities niet alleen bedoeld als een oefening in denken en schrijven, maar ook als een uitnodiging om de schrijver van repliek te dienen via de reactiepagina (bereikbaar via het pennetje onderin).

Reageren?
Klik hier
Wat er zoal op deze blogpagina's te vinden is....

De missie van Sint Amandus

“O, heilige AmaanHelp mij de drank te laten staan” Een ongebruikelijk verzoek aan de schutspatroon van de kasteleins. Doorgaans zijn kroeguitbaters hun eigen beste klanten.

Read More »

Onbreekbare beloftes

Laatst kwam ik de term “onbreekbare belofte” tegen, en de suggestie om een verhaaltje te schrijven met een onbreekbare belofte als uitgangspunt. Het idee maakte

Read More »

Chinese droom

Met enige regelmaat verschijnen er stukken over China’s ambitie om een (nog?) leidender rol op het wereldtoneel te spelen. De ene keer is de wetenschap

Read More »

Kromtaal en beeldwoeker

Dat onderwijs in het Nederlands, of dat nu als eerste of als tweede taal moet dienen, een ereplaats in het verdomhoekje heeft is oud nieuws.

Read More »