Kijken
(in woord en beeld)

Voor en achter de camera

Soms begint het met een plaatje – een al dan niet gelukte foto – en komt daar een verhaaltje  bij. En soms is er eerst het verhaaltje, en komt de foto achteraf.

 

Zelf vind ik daar altijd wel iets van – anders stond het niet hier. Voor wie daar ook wat over kwijt wil is het pennetje onderaan deze kolom. Kom maar op met kritiek of repliek, ik heb erom gevraagd. 

Reageren?
Klik hier

Tegen beter weten in

“De mist in” – foto’s uit de oktobertuin

(Sony A7rII met Vivitar 135mm 2.8 “close focus” lens, ISO 800-1200, f/6.3-10, 1/80e tot 1/320e seconde)

 

Als het tijd wordt om de tuin winterklaar te maken zou je verwachten dat de bewoners van die tuin dat in de gaten hebben. Niets is minder waar. Wat hier de “ottobrate” heet, warme dagen in oktober, is voor veel bloeiers aanleiding om nog even lekker los te gaan. 

 

Met wisselend succes overigens. De nachtschade kan zich nog zo stoer houden, de dunne bloemblaadjes heben al gauw pittig te lijden van de koude en vochtige nachten. Wat dat betreft brengen de roze rozen het er beter van af. Zodra de stugge bloembladen zich volledig ontvouwd hebben, is er weinig verschil te merken tussen een zomerrozeroos en een oktoberrozoroos- of het zou moeten zijn dat ze nog sterker geuren. Een fink vewrschil met de witte en de zwart-rode rozen, die duidelijk laten weten dat de zomer voorbij is. De witte worden onmidellijk fledderig, de zwarte krijgen een wat bevroren aanzien.  

 

 

 

 

 

 

Verder in dit blog
Danish DA Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT