Kijken
(met en zonder camera)

Voor en over de camera

Gelukkig is dit geen kijk- maar een fotoblog, dus alles waar geen camera aan te pas is gekomen valt af: scheelt al gauw een paar honderd berichten. Verder telt alles: wat gefotografeerd, hoe, waarom, waarmee – het internet is geduldig.

Misschien geldt dat minder voor mijn lezers. Het risico bestaat dat ik me mee laat slepen door mijn enthousiasme, doordram over oninteressante onderwerpen of domweg foto’s laat zien die het aankijken niet waard zijn. Vandaar het pennetje onderaan deze kolom. Geef gerust kritiek, ik heb erom gevraagd. Aan de andere kant: loftuitingen mogen ook.

Reageren?
Klik hier

Tegen beter weten in

“De mist in” – foto’s uit de oktobertuin

(Sony A7rII met Vivitar 135mm 2.8 “close focus” lens, ISO 800-1200, f/6.3-10, 1/80e tot 1/320e seconde)

 

Als het tijd wordt om de tuin winterklaar te maken zou je verwachten dat de bewoners van die tuin dat in de gaten hebben. Niets is minder waar. Wat hier de “ottobrate” heet, warme dagen in oktober, is voor veel bloeiers aanleiding om nog even lekker los te gaan. 

 

Met wisselend succes overigens. De nachtschade kan zich nog zo stoer houden, de dunne bloemblaadjes heben al gauw pittig te lijden van de koude en vochtige nachten. Wat dat betreft brengen de roze rozen het er beter van af. Zodra de stugge bloembladen zich volledig ontvouwd hebben, is er weinig verschil te merken tussen een zomerrozeroos en een oktoberrozoroos- of het zou moeten zijn dat ze nog sterker geuren. Een fink vewrschil met de witte en de zwart-rode rozen, die duidelijk laten weten dat de zomer voorbij is. De witte worden onmidellijk fledderig, de zwarte krijgen een wat bevroren aanzien.  

 

 

 

 

 

 

Verder in dit blog
Danish DA Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT