Inleiding
(ook wel "about" genoemd)

Op zoek naar eeuwige roem?

Hij heette Herostratos, leefde zo’n 2500 jaar geleden, en wilde absoluut een Bekende Griek zijn. Hier en nu hebben we de keus uit Talkshows, Twitter, YouTube, noem maar op. Plus alle media die daarover weer berichten, dus je moet het wel erg bont maken wil je een Onbekende Nederlander blijven. Maar in Herostratos’ tijd waren die er nog niet, dus wist hij 
 uiteindelijk niets beters te bedenken dan één van de zeven wereldwonderen uit zijn tijd, de Artemis-tempel in Ephesus, in de fik te steken.  Een goede zet, want niemand weet meer wie die tempel heeft gebouwd, maar we weten nog altijd wie hem heeft vernield. 

Volgens de regeltjes van het internet moet je je op de eerste pagina van je webstek voorstellen, en vertellen waar die stek over gaat. Beetje overbodig, lijkt me, want daarvoor staat er een menuutje in de bovenbalk. Maar misschien is een kleine toelichting toch op zijn plaats.

  • Kijken – vooral door de zoeker (of op het schermpje) van een camera. Heb ik op de eerste plaats gezet, want momenteel gaat daar de meeste tijd in zittten. Achter de pagina “kijken” dus vooral fotografica en foto’s.
  • Lezen –  een uitgelezen verzameling boeken (of liever een verzameling uitgelezen boeken) die nieuwe lezers zoeken.
  • Schrijven   als je ruim veertig jaar van letters je brood hebt gemaakt is het moeilijk loslaten. Dus is er op deze site ook plaats ingeruimd voor tekstuele oprispingen.
  • Spullen – waar bijkomt en niet afgaat daat meerdert, vooral als je geen afscheid kunt nemen. De oplossing: probeer een tweede leven voor al je spullen te bedenken, en zet ze niet langs de straat maar op het internet.
  • Contact –  wie me wil schrijven of vinden kan terecht op de contactpagina, of op één van de de speciale repliekpagina’s. Alle berichten daarop blijven onder ons – er zitten geen haakjes naar Google of Facebook aan.
Een webstek als speelplaats

Tempels in de fik steken is niet langer de weg naar onsterfelijke roem – zelfs de rechtse scene snapt dat. Talkshows zitten al vol bekende Nederlanders, en voor YouTube moet je eerst viraal gaan om serieus genomen te worden – anno 2020 niet zo slim. Andere “sociale media” leveren je hele digitale bestaan aan de hoogste bieder uit. Nee, dan koester ik liever de paar asociale trekjes die ik me nog permitteren kan.
Dus ben ik op deze stek niet op zoek naar clicks, likes of duimpjes, maar plaats ik gewoon waar ik zin in heb, omdat ik dat leuk vind.
En wie daar het hare of zijne van wil zeggen is van harte welkom: het pennetje in de onderbalk neemt de plaats in van de social media-symbooltjes die bijna iedere andere website tegenwoordig ontsieren.e